کنترل خشم
#خشم
برای کنار گذاشتن خشم. صفت به خودتون بدید. مثلا زهرای آرام خودتون رو صدا کنید. در طول روز هرکاری خواستید انجام بدید خودتون رو اینگونه صدا کنید. اثر تلقینی بسیار بالایی دارد.
??راهکارهای فرونشاندن جرقه های خشم
1- فهرستی با عنوان «کنترل جرقه های خشم من» تهیه کنید.
فهرست کاملی از آنچه در طول چند ماه گذشته عصبانی تان کرده، تهیه کنید.
2- جملات تاکیدی را به فهرست خود بیفزایید.
از نیروی جملات تاکیدی مثبت برای کنترل خشم خود کمک بگیرید و در فهرست خود برای مثال بنویسید:
• می دانم این موارد می توانند من را عصبانی کنند؛ برای همین می خواهم خودم را آماده کنم تا اگر دوباره پیش بیایند، واکنش متفاوتی نشان بدهم.
• می دانم که احتمال دارد عصبانی شوم، اما تصمیم گرفته ام خشمم را کنترل کنم و اجازه ندهم کاری کند. هنگام عصبانیت، نفسی عمیق و آرام می کشم، تا ده می شمرم و نفسم را بیرون می دهم، بعد تصمیم می گیرم چه کار کنم.
3- فهرست را در تیررسی نگاهتان قرار دهید.
زیر برگه را با اسم امضا کنید و آن را جایی بگذارید که بتوانید مرتب ببینید. آن را روی دیوار نصب کنید یا در کیف پولتان یا مکانی قرار دهید که به راحتی به آن دسترسی داشته باشید.
4- فهرست خود را هر روز بخوانید
دست کم روزی یک بار این نوشته را برای خودتان بخوانید و به تک تک کلمه هایی که نوشته اید اعتقاد داشته باشید. امضایش هم که کرده اید، پس یک قرارداد با خودتان به حساب می آید. اگر قبل از این که بار دیگر عصبانی شوید این فهرست را چند بار بخوانید، دفعه بعد که خشمتان فوران می کند، جملات تاکیدی هم در کنارش بالا می آید. این جملات به اندازه ای قدرت دارند که به شما نشان می دهند دارید عصبانی می شوید، اما نمی خواهید خشمتان بر شما غلبه کند. این وقفه به شما این فرصت را می دهد تا به جای واکنش های غیرارادی معمول، پاسخ های مناسب تری انتخاب کنید.
5- از خشم موقعیتی خنده دار بسازید!
اگر همه نشانه های عصبانیت را در نظر بگیرید و آن ها را به شکل طنز در بیاورید، برای مثال یک شخصیت کارتونی خنده دار که قاتی می کند، اعتراف می کنید که عصبانی شدن خیلی خنده دار است؛ دست کم پس از آن که دیگر آدرنالین ترشح نمی شود و واکنشتان را مرور می کنید!