اهمیت امر به معروف و نهی از منکر
اهمیت اامر به معروف و نهی از منکر از دیدگاه قرآن و امامان معصوم علیه السلام .
كُنتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَتَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ وَتُؤْمِنُونَ بِاللّهِ وَلَوْ آمَنَ أَهْلُ الْكِتَابِ لَكَانَ خَيْرًا لَّهُم مِّنْهُمُ الْمُؤْمِنُونَ وَأَكْثَرُهُمُ الْفَاسِقُونَ ﴿۱۱۰﴾
شما بهترين امتى هستيد كه براى مردم پديدار شدهايد به كار پسنديده فرمان مىدهيد و از كار ناپسند بازمىداريد و به خدا ايمان داريد و اگر اهل كتاب ايمان آورده بودند قطعا برايشان بهتر بود برخى از آنان مؤمنند و[لى] بيشترشان نافرمانند.
از رسول خدا ص: هرکه به خوبی فرمان دهد و از زشتی باز دارد ،او جانشین خدا در زمین و جانشین رسول اوست .(مستدرک الوسائل 12/179/13817—ترجمه میزان الحکمه .ج8.ص3698)
از امام صادق علیه السلام : هرگاه منکر را ببیند و بتواند اعتراض کند و نکند،درواقع دوست داشته است که خدا نافرمانی شود و هرکه دوست داشته باشد که خدا نافرمانی شود ،به دشمنی خدا برخاسته است . (تفسیرالعیاشی 1/360/25)
قیامت و کسانیکه در مقابل گناه سکوت کرده اند .
در حدیثی می خوانیم ،پیامبراکرم ص فرمود: به خدایی که جانم در دست اوست ،ازامت من گروهی از قبر بر می خیزند در حالی که در قیافه بوزینه و خوک هستند . این قیافه ها به خاطر آنست که انان قدرت نهی از منکر داشته و با گناهکاران سازش کردند . (کنزالعمال .3.ص83)
رسول اکرم صلی الله علیه و آله فرمود : درشب معراج دیدم که لب های گروهی را با قیچی می برند ،پرسیدم : اینها کیاینند؟ گفتند: کسانی هستند که زبان نهی از منکر داشتند ولی نهی نکردند . (اثانی الاخبار .2-ص285.امرمعروفو نهی از منکر .ض72)